Profil

Med en uddannelse som socialrådgiver og psykoterapeut har min vej ind i HR og lederudvikling ikke været den mest oplagte. 2 karrierespring har bragt mig derhen, hvor jeg er i dag.

I 2008 tog jeg det først spring – fra at arbejde med sociale problemstillinger i offentligt regi til at arbejde med leder- og medarbejderudvikling i det private. Jeg blev ansat i et konsulentfirma, som primært havde Vestas som kunde. Her udviklede jeg ledere, teams og medarbejdere på alle niveauer i organisationen. Jeg afholdte igennem fire år mere end 300 heldags workshops og 150 individuelle samtaler. 

I 2012 sprang jeg endnu engang – fra at være lønmodtager til at blive selvstændig konsulent uden noget sikkerhedsnet overhovedet! Jeg har nu rigtig godt gang i min forretning med en del faste kunder, som jeg løbende kommer hos, som deres HR assistance. Derudover laver jeg kortere udviklingsforløb, personaledage, outplacement, rekruttering og coaching af ledere og medarbejdere.

Gennem min 3 årige uddannelse i organisation og ledelse, har jeg specialiseret mig i gruppedynamikker på arbejdspladsen. Endvidere er jeg certificeret i People Tools, som er et profilværktøj med personprofil, samarbejdsprofil, 360 graders lederprofil samt salgsprofil. Det nyeste skud på stammen er en certificering i LEGO Serious Play, hvor jeg er uddannet til at facilitere strategi- og udviklingsprocessser ved hjælp af LEGO.  

Siden 2013 har jeg været medlem af bestyrelsen i Lederne Østjylland. Her har jeg været koordinator for et udviklingforløb for nye unge ledere under 35 år. I marts 2015 blev jeg valgt som Formand for bestyrelsen i Lederne Østjylland, og har dermed det overordnet ansvar for bestyrelsens arbejde, ligesom jeg sidder i Ledernes Hovedbestyrelse. 

Jeg er 42 år, gift på 15. år og har to dejlige drenge på henholdsvis 11 og 14 år.

Erhvervserfaring

2015:             Formand for bestyrelsen i Lederne Østjylland 

2012:             HR og Ledelseskonsulent, Mette Høgsted Organisationsudvikling

2008 – 2012: Proces og udviklingskonsulent hos Strategi & Mennesker A/S

2005 – 2008: Socialrådgiver og psykoterapeut hos Mødrehjælpen

2001 – 2005: Socialrådgiver i Rougsø, Nørre Snede og Gjern kommune.

Uddannelse

2015:             Certificeret i LEGO Serious Play

2014:             Certificeret i People Tools, personprofil, team- og lederprofil, salgsprofil

2010 – 2013: Gruppeanalytisk uddannelse i organisation og ledelse, Institut for Gruppeananlyse

2012 – 2012: Akkrediteret i Insights Discovery, personprofil

2002 – 2007: Oplevelsesorienteret Psykoterapeut, Psykoterapeutisk Institut

1997 – 2000: Socialrådgiver, Den Sociale Højskole

Samarbejder med

Medlemskaber

Mette Høgsted er medlem af Dansk PsykoterapeutforeningFormand for Lederne Østjylland