LEGO® SERIOUS PLAY®

LEGO® SERIOUS PLAY® handler om, at man gennem seriøs leg med særligt udvalgte LEGO klodser skaber udvikling, indsigter, forandringer og resultater der virker!  

Strategiudvikling med Lego Serious Play

LEGO® SERIOUS PLAY® er et koncept, der bygger på en omfattende forskning af, hvilke faktorer, der er bestemmende for en gruppes evne til at skabe kreative ideer og løsninger. Resultatet af denne forskning var, at aspektet “leg” har en meget stor betydning.

Brug af seriøs leg i private virksomheder og offentlige institutioner kan være med til at skabe helt nye vinkler på uforløste potentialer.

Legen frembringer kreativitet, nye associationer, koblinger og overraskende løsninger. Samtidig er det en anerledes måde at arbejde med organisationsudvikling på.

Tiden flyver afsted, fordi du bliver optaget af at bygge – fortælle – forandre – forstå – også selvom det er mange år siden, du sidst byggede med LEGO. 

LEGO® SERIOUS PLAY® tager altid udgangspunkt i en struktureret proces, som designes helt konkret til behov og formål. Metoden anvendes bl.a. til:

  • Strategiudvikling
  • Teamudvikling
  • Lederudvikling
  • Coaching
  • Workshops om fx samarbejde, kundeservice, mm…

LEGO® SERIOUS PLAY® er en proces der rykker. Det giver energi – fælles sprog – sammenhold – fælles retning – og så er det en proces man kan huske! 

Er du interesseret i at høre mere om, hvad LEGO® SERIOUS PLAY® kan gøre for dig, så kontakt mig endelig på mail@mettehoegsted.dk eller på 21 26 35 73.

Jeg vil elske at komme forbi og fortælle mere og jeg lover, at jeg tager en af mine mange kasser med LEGO med… 🙂  
 

Lego Serious Play Mette Høgsted

Mette Høgsted Lego Serious

 

 

Brug følelser og bliv bedre til at lede frustrationer

Når jeg arbejder med følelser i ledelse tager jeg udgangspunkt i de fire grundfølelser, som i psykologiens verden er defineret som angst, vrede, glæde og sorg. Alle andre følelse, som vi kender og kan sætte ord på, udspringer af disse helt grundlæggende og eksistentielle følelser. Hvad er frustrationer Frustration er en følelse, som jeg jævnligt… Læs videre

Kan feedback aflæses på bundlinjen?

I den forgangne uge overværede jeg en rørende samtale mellem en leder og medarbejder. Hvad betyder feedback? Lederne fortalte, at han var meget glad for medarbejderen og yderst tilfreds med det stykke arbejde han udfører. Stemningen blev intens, medarbejderne måtte lige synke engang og skyndte sig at blinke de våde øjne væk. Der var ingen… Læs videre